Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Македония със съвместни действия по охрана на границата

Операцията е продължение на учението "Граница 2016"

Снимка: ЕПА/БГНЕС
България и Македония ще проведат съвместни действия за охрана и контрол по границата между двете държави. Операцията е продължение на учението „Граница 2016“, започнало преди две седмици в граничния район до Петрич. Целта на съвместните действия е координиране на силите и средствата, поддържане на готовност за реакция в условията на евентуален засилен миграционен натиск, както и за противодействие на нелегалния трафик на бежанци и мигранти.

На ГКПП „Златарево“ е предвидена съвместна среща на министрите на вътрешните работи и на отбраната на България и Македония.

Съвместните действия на българските и македонските сили са в резултат на проведен вчера телефонен разговор на премиера Бойко Борисов с президента на Република Македония Георге Иванов. Двамата са се договорили да бъдат проведени съвместни българо-македонски операции по въздух и земя за охрана и контрол на границата. Целта е да вземат превантивни мерки заради изострения проблем с бежанците, както и да се търсят възможности за прекъсване на каналите за нелегален трафик на мигранти по общата граница.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44