Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕРЕМ нямал договор с кантората на Радан Кънев

Снимка: БГНЕС


Военноремонтният завод ТЕРЕМ няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, заяви председателят на Съвета на директорите на дружеството Стоил Яков в отговор на обвиненията на ГЕРБ. 

Шефът на ТЕРЕМ не е знаел, че назначава кума на Радан Кънев, адвокат Васил Танков, в дружеството. Стоил Яков отрече информацията, че наетият от него юрист работи в кантората на председателя на ДСБ. А тиражираният в интернет договор на юриста за 2 600 лева е истински, потвърди шефът на държавното оръжейно дружество. 
Кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това, да бъдат добри юристи. А аз не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам, кой му е кум и кой му е сват. ТЕРЕМ е едно от големите търговски дружества и, за ваше сведение, няма правен отдел. Има един юрист, който е в майчинство. На негово място има назначена друга жена, която също предстои да излезе в майчинство. Не може едно такова огромно предприятие, с огромни възможности, да работи само и единствено с един юрист.
Твърденията за източване на дружеството според Яков не са верни. Той призна, че през 2014-а година, ТЕРЕМ е имал над 5 милиона лева загуби, а през 2015-а е излязъл на печалба с над 3 милиона лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44