Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Черният фон преобладава на първа страница на "24 ЧАСА", където, под наслов „Черна събота“, са поместени новините за самолетната катастрофа в Русия, която взе 62 жертви, самоубийствения атентат в Истанбул и кончината на бившия депутат Павел Чернев.
„ДПС осъжда Баташкото клане “, пише "ТРУД" в челното си заглавие. „Ние сме против насилието във всичките му форми, осъждаме Баташкото клане и всяко насилие преди и след това. Всички тези събития трябва да са в учебниците. Това заяви вчера заместник-шефът на Народното събрание Алиосман Имамов на възпоменателен митинг за жертвите на Възродителния процес в село Барутин“, съобщава "ТРУД".
„Наесен учениците ще влизат в класните стаи само с чип “, съобщава "СТАНДАРТ". 
"Новите мерки за сигурност се предлагат от образователното министерство и целят да бъде ограничен достъпът на външни хора“ в училищата. „ А повод за това са зачестилите случаи на саморазправа между тийнейджъри, родители и преподаватели. От просветното ведомство предлагат още в школата да се изградят модерни методи за сигурност на учениците, нов пропускателен режим и дори паник бутони за деца и учители.За целта министерството на Меглена Кунева ще предложи кабинетът да отпусне милион и петстотин хиляди лева. Освен пропуск с чип или електронна карта в школата ще бъде увеличено и видеонаблюдението“, пише още "СТАНДАРТ".
„Все повече родители купуват оръжие на децата си, като най-често това е газов пистолет или бокс“, пише "ТРУД", като цитира репортаж на Нова телевизия.
„Свалят цената на парното от април “, съобщава СТАНДАРТ, позовавайки се на  предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране. За двете най-големи топлофикации - София и Пловдив, поевтиняването ще е почти символично, за столицата - в рамките на 3 процента, отбелязва вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44