Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонните измамници завъртат нови филми на жертвите си

Снимка: ОДМВР-Враца

За нов вид телефонни измами алармираха от МВР. Престъпниците се представят за полицаи и искат от възрастни хора пари, за да помогнат за разследването именно на такива престъпления. 

Петър Грошлев от Областната дирекция на МВР в София обясни: 

Съответният възрастен човек по телефона е уведомен, че е жертва на телефонна измама при предходно обаждане, след което се убеждава, че може да съдейства за залавянето на измамници, но за това е необходима солидна сума пари, която той предава с идеята, че помага на органите на полицията. Случвало се е дори част от първоначалната сума да му бъде върната от "служител", мним разбира се, за да може той да повярва, че впоследствие ще участва в разкриването на измамниците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Две жени от Хасковско загубиха 11 000 лева от телефонни измами

Две възрастни жени загубиха общо 11 000 лева след телефонни измами, съобщиха от полицията в Хасково. 73-годишна жена от Симеоновград е измамена със 7000 лева. В понеделник около 19 часа жената е подала сигнал в харманлийската полиция, че половин час..

публикувано на 16.02.16 в 14:38

Телефонните измамници в Ловеч използват нови схеми

Телефонните измамници в Ловешка област използват нови схеми, предупредиха криминалисти. Случаите на опити за измами на граждани зачестяват. От полицията в Ловеч призовават, че по една от новите схеми непознат се обажда по телефона, като се представя..

публикувано на 10.01.16 в 17:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44