Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Кадиев: "Нормална държава" ще се бори срещу олигархията и корупцията

Учредяване на партия "Нормална държава"
Снимка: БТА

Напусналият БСП депутат Георги Кадиев представи новия си политически проект. Партията носи името "Нормална държава“ и си поставя три основни цели, като на първо място е възстановяването на държавата, на второ - създаване на средна класа, която по думите на Кадиев ще успее да задвижи българската икономика и на трето - връщане на българите от чужбина.

Лидерът Георги Кадиев заяви още, че държавата ни през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията.

Държава, последна по икономическо развитие в Европейския съюз, не е нормална държава. Държава, в която смъртността е най-високата в ЕС, не е нормална държава. Държава, в която изоставените деца и децата сираци са най-много на глава от населението, не е нормална държава. Държава, в която продължителността на живот, щастието на хората е сред последните места в света, не е нормална държава, подчерта на учредителното събрания Кадиев.

Всички дошли на учредителното събрание носеха на ръката си бяла лента като символ на новото начало.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Георги Кадиев

Учредяват партията на Кадиев "Нормална държава"

Учредителното събрание на партията на независимия депутат Георги Кадиев „Нормална държава“ ще се състои днес по обед в Националния дворец на културата. Проектът ще е насочен към хората в активна възраст между 30 и 50 г. Част от целите му ще бъдат:..

публикувано на 20.03.16 в 07:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44