Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свлачище затвори пътя към няколко погранични села в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС
Около 5-6 хиляди кубически метра пръст, камъни, скали, както и много борове, са се смъкнали над недостроения язовир "Кюстендил". Пътят до няколко села край границата с Македония е затворен от петък, съобщиха от областното Пътно управление. Голяма част от ската се е свлякъл върху пътното платно след дъждовете миналата седмица.

За почистването на смъкналия се откос ще е необходима тежка техника, отваряне на специална поръчка и ангажиране на екип. Това ще отнеме седмици
, каза инж. Милчо Георгиев директор на "Пътно поддържане" в Кюстендил, което отговаря за третокласния път през Ново село за селата Савойски, Сажданик, Червена ябълка.

Засега е намерено временно решение. Техника е почистила стар неасфатиран път, който минава през издигнатата стена на строящия се над 40 години язовир. До малките селца не пътува автобус. Техниката на дърводобивните фирми, от горското и ловното стопанства, екипи на ЧЕЗ, както и закупили по селцата къщи кюстендилци и столичани, ще трябва да минават по алтернативния маршрут през село Слокощица и през язовирната стена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44