Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра се проведе акция за Деня на хората със Синдром на Даун

| обновено на 21.03.16 в 16:04
Снимка: Евелина Стоянова

Две хиляди цветни балона бяха раздадени в детските градини и училищата в Силистренска област. Акцията е по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун.

Училищата и детските градини отбелязаха Международния ден на хората със синдром на Даун с различни инициативи, съобщи Красимира Райнова, специалист в Ресурсния център в Силистра: 
Днешният ден се получи много шарен и много красив, като символът на празника това са шарените чорапи с шарени балони, които носят емблемата на Сдружението на хората със синдром на Даун. Заедно оцветяваха чорапи, сценки проведени, така че по най-достъпния начин за всяка възраст децата да разберат, че има едни дечица, които са малко по-различни в поведението, но с нищо по-различни от тях самите.
В Ресурсния център са обхванати 10 деца със синдром на Даун. Те са деца като всички останали и се нуждаят от много любов и внимание, казва Оксана Зорина, майка на 5-годишната Анастасия: 
Мога да кажа, че в нашето просто общество може би всеки трябва да има по една 47-ма хромозома, за да са по-добри, по-усмихнати, по-весели, не знам. Прекрасни деца. Растат, радват ни, обичат. Като магнит ще привличат радост, усмивки, много обичливи, много добродушни, много прекрасни са.
Кампанията на Ресурсния център ще продължи с Ден на информираността за аутизма на 1-ви април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44