Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бобов дол разчитат на Мая Младенова заради проблеми с мобилни оператори

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Жители на община Бобовдол търсят съдействието на омбудсмана Мая Манолова заради проблеми с мобилните оператори. Хората са получили призовки от арбритражен съд по образувани срещу тях дела за неплатени сметки към мобилен оператор от 2006 година.

Продажбата на дългове от дружество монополист, в случая мибилен оператор, на колекторски фирми за принодително събиране е схема, която Манолово проучва от месеци.Близо 15 жители на Мало село в община Бобов дол са категорични, че не дължат никакви суми на оператора и нямат сключен договор с него. 

Съветът на Манолова е те да получат призовките и да спазват процедурите по изясняването на истинската ситуация. Притеснителното е, че хората реагират първосигнално, те не желаят да получат съобщението, което развързва ръцете на Арбитражния съд и съставяне на изпълнителен лист, каза омбудсманът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44