Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 години затвор получи мъж от село Градец за опит за убийство

За опит за убийство на мъж с брадва, Сливенският окръжен съд осъди на 11 години затвор Борислав Борисов от с. Градец. Още трима негови съучастници получиха общо 15 години и половина  лишаване от свобода.

На 13 юли 2014 година в село Стара река Борислав Борисов от село Градец направил умишлен опит да умъртви свой съселянин.
Николай Борисов, Васил Ботев и Радко Ботев получиха по 5 години и 2 месеца лишаване от свобода за нанасяне на тежка телесна повреда.

Четиримата имат адресна регистрация в  Градец, но заради сезонна работа се настанили на палатков лагер в землището на Стара река.

Предната вечер в съседното село Майско имало сватба. Между пострадалия и осъдените избухнала пиянска разпра. По-късно четиримата мъже отишли с автомобил до квартирата му в с. Стара река и нападнали  бременната му жена и трите му деца.  Последвало сбиване, при което нападателите  пребили с колове съборения на земята мъж, а Борислав Борисов го ударил с острието на брадва в главата.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44