Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Пеевски обяви, че спира бизнеса си в България, четем на първите страници на ДУМА, 24 ЧАСА и други печатни издания. Депутатът се е решил на тази стъпка "заради необоснован натиск и негативна кампания“, обяснява МОНИТОР.

"Пеевски продаде официалния си дял в "Булгартабак“ на офшорка, свързана с .... Пеевски“, пише в заглавие КАПИТАЛ DAILY. Вече над 90 процента от собствеността в холдинга е скрита зад компании с неясен собственик, отбелязва вестникът.

"В България корупция по високите етажи няма, имаме най-евтините магистрали на планетата, бием Румъния по всякакви критерии, а за лошите доклади на Брюксел за страната ни са виновни само безотговорни медии и политици. Тези и други басни и небивалици наговори вчера премиерът Бойко Борисов в пространно интервю по Нова телевизия“, пише вестник СЕГА в челния си материал.

Трима висши чиновници ще загубят постовете си, а Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти“ ще бъде закрита, пише СТАНДАРТ. До дни ще бъде уволнен и шефът на управителния съвет на компанията Асен Антов и двамата му заместници. Причината са търговете за строителство на отсечки от магистрала "Хемус“, спрени от премиера. Двете поръчки са оскъпени с общо 150-200 милиона лева.

НОВИНАР съобщава за неволите, които чакат шофьорите в столицата заради строежа на новата отсечка на метрото. "Три блокади в центъра на София от днес“. "Затварят части от булевард "Гоце Делчев“ от тази сутрин. Затрудненията в трафика около Попа и НДК ще продължат до юни догодина“, допълва вестникът.

Половината от сиренето и кашкавала на пазара са имитации. В тях има много малко мляко и предимно растителни мазнини, твърди ТРУД, като цитира председателя на Асоциацията на млекопроизводителите в България Димитър Зоров. Бизнесът предлага у нас да се забрани производството на имитиращи продукти, а сиренето и кашкавалът да се правят само от мляко, допълва вестникът.

2015 година е била най-силната на пазара на труда от началото на кризата, сочи изследване на Института за пазарна икономика, цитирано от 24 ЧАСА. Броят на заетите се е увеличил с над 50 хиляди през миналата година, а коефициентът на заетост се е покачил с 1,1 на сто до 49,1 на сто от хората на възраст над 15 години, сочи вестникът във водещия си материал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44