Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изготвена е карта на сигурността в училищата

Министерството на образованието е изработило карта на сигурността за училищата, каза министърът на образованието Меглена Кунева. В 621 учебни заведения няма видеонаблюдение. В момента сред преподаватели се провежда обучение от Синдиката на българските учители за реакция при кризи и терористично нападение.

От над 2500 училища в страната близо 1700 имат видеонаблюдение в самите сгради и училищния двор, от тях около 1400 само навън. Тези, които нямат, са предимно малки училища в малки населени места. В около 1000 училища дворът се заключва, но в 62 дворовете нямат дори ограда. Кунева уточни:

Съзнаваме, че имаме места, където има повече риск. Съзнаваме, че без помощта на общините, на МВР, на обществеността винаги може да се отвори пробойна. Затова са необходими общи национални усилия.
В националната програма, която се предлага за одобрение от правителството, модул "Сигурност" в училище е в размер на 1,5 милиона лева, засяга над 400 училища, които могат да кандидатстват за средства според потребностите си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44