Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 10 млн. лева ще бъдат преведени веднага на животновъдите

Десислава Танева
Снимка: БГНЕС

В подкрепа на животновъдите веднага ще бъдат преведени близо десет милиона лева.Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева след Националния консултативен съвет по животновъдство във Велико Търново:

Близо 10 милиона лева ще бъдат разплатени от националния бюджет, за мляко разбира се, и за говеда, за биволи, за овце и кози, така, както бяха направени схемите миналата година. Говорихме си и обявихме и плановете за проверките, които ще продължат да се извършват, относно съдържанието на растителни мазнини в продукти, които не са обозначени като "имитиращи". Останалите предложения, които приехме и работихме и по-отдавна върху това, е за промяна в Наредбата за етикетиране, съгласно която всички млечни продукти, и не само млечни, хранителни, които са произведени от български суровини, ще бъдат брандирани с логото на България, със знамето, в магазинната мрежа.

Министър Танева допълни, че на Консултативния съвет въобще не е бил обсъждан въпросът дали животновъдите  ще протестират срещу ниските изкупни цени на млякото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44