Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъда за счетоводителка заради незаконно видеонаблюдение в медицински център

В Плевен осъдиха бившата главна счетоводителка на медицинско заведение заради незаконно видеонаблюдение в лекарски кабинети. Целта на подсъдимата била чрез поставените камери да следи действията на медицинския персонал, а придобитата информация да използва за свои цели.

От сърбаните доказателства е установено, че през април, 2010 година по нареждане на тогавашната главна счетоводителка на ДКЦ-2 Снежанка Джибрилова в два от кабинетите, без знанието на лекарите, са монтирани видеокамери и микрофони, замаскирани като датчици за движение. Целта на подсъдимата била чрез поставените камери да следи действията на медицинския персонал в двата кабинета, без наблюдаваните от нея лица да знаят за това, като придобитата информация да я използва за свои цели.

След като откриват записващото устройство, лекари, които не са предупредени, подават сигнал в прокуратурата. През шестте години историята на делото е интересна с това, че е постановена и оправдателна присъда от районен съд в Плевен. Сега по протест на Районната прокуратура, поддържан от Окръжната прокуратура, съдът отмени постановената оправдателна присъда на Снежанка Джибрилова за нерегламентирано видеонаблюдение.

Тя е призната за виновна и е осъдена на една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с три години изпитателен срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44