Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин продължава преговорите с държавния секретар на САЩ Джон Кери

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Както и можеше да се очаква, основните теми по време на разговора в Кремъл бяха изпълнението на мирното споразумение в Сирия, по което в края на миналия месец се договориха Москва и Вашингтон, ситуацията в Украйна и изпълнението на мирното споразумение от Минск. Разговорите между американския държавен секретар Джон Кери, руския външен министър Сергей Лавров и руския президент Владимир Путин продължават и в този момент повече от два часа. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова съобщи преди малко чрез профила си във Фейсбук, че преговорите в Кремъл ще се удължат, добавяйки „тук сме за дълго“. 

В началото на срещата Владимир Путин си позволи да се пошегува с американския държавен секретар Джон Кери, как сам си е носил багажа на слизане от самолета, с който пристигна в Москва, като каза, че сигурно това е демократично, но изглежда той носи в куфарите пари, за да се пазари с него за Сирия. Кери от своя страна каза, че като останат насаме ще му покаже какво носи в куфарите си, от което ще бъде изненадан. Иначе извън шеговития тон Кери и Путин дадоха висока оценка на свършеното в Сирия и постигнатото спиране на огъня и започване на вътрешносирийските преговори.

Междувременно стана ясно, че руски офицер от специалните части, който от земята е направлявал сирийските правителствени военновъздушни сили, е загинал от бойци от "Ислямска държава" при превземането на древния град Палмира. Това е шестият руски военен, който загива при руската военна операция в Сирия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44