Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ предлага ПОС-терминали на всички гишета за административни услуги

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок (РБ) предлага на всички гишета за административни услуги задължително да се инсталират ПОС-терминали, което ще реши проблема с банковите такси при плащанията в брой. 

Антони Тренчев аргументира нуждата от такава промяна в Закона за държавните такси:

Нашата фирма, ако трябва да преведе пари касово на друга фирма, таксата би била една. За същата тази сума таксата към държавата е многократно по-висока. При планирани приходи от държавни такси за 2016 г. в държавния бюджет се очаква да влязат милиард и 170 милиона лева. Очакваният негативен ефект като разходи по въвеждането на тези ПОС-терминали ще бъде едва 2 милиона и 350 хиляди лева. По наши изчисления в джоба на гражданите ще остане минимум 30 милиона лева повече, което смятаме, че напълно обосновава един разход от 2 милиона и 300 хиляди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44