Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха един човек при поредната антитерористична операция в Брюксел

| обновено на 25.03.16 в 18:27
Белгийски спецполицаи на антитерористичен пост в центъра на Брюксел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е задържан при поредната антитерористична операция в Брюксел.

Операцията продължи близо 4 часа, тъй като заподозреният мъж беше взел за заложници дете и жена. В крайна сметка след преговорите със специалните части на белгийските сили за сигурност, мъжът освободи детето и жената, и беше арестуван. При този арест беше ранен леко в крака. За момента полицията не съобщава неговата идентичност. Не се знае дали той е един от издирваните все още на свобода атентатори, но Федералната прокуратура със сигурност отрече, че това е Мохамед Абрини, съучастникът на атентаторът от Париж Салах Абдеслам, който беше откарал обратно с колата си до Брюксел.

Същевременно обаче стана ясно, че от шестимата арестувани при снощните операции в други брюкселски квартали, един от тях, най-вероятно, може да се окаже мъжът със светлия шлифер и шапката на снимката от тримата терористи на летището в Брюксел.

По предварителна непотвърдена информация лицето се казва Фейсал Шофри. От останалите шестима арестувани, трима вече са освободени. Трима остават в ареста, включително и Шофри, който за момента отказва да сътрудничи на разпитващите.

Премиерът Шарл Мишел отмени насроченото посещение за полагане на цветя на летището в Брюксел, ударено от терористи във вторник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44