Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни незаконни постройки в ромската махала на Благоевград ще бъдат съборени

Атанас Камбитов
Снимка: БНР

Десетки незаконни постройки в ромската махала на Благоевград са опасни за живеещите в тях и ще бъдат съборени. Това каза за "Хоризонт" кметът на  Благоевград Атанас Камбитов.

Къщите са  построени в едно от деретата в района и при всеки проливен дъжд създават опасност както за живота на хората, така и за наводнения, каза кметът на Благоевград:

Има доста незаконни постройки в територията на дерето. Представляват опасност и ще бъдат съборени. Това ни е мотивът и аргументът.

Комисия от общината е направила преглед на всички незаконни къщи в ромската махала "Предел". През последните две години проблемът се задълбочи и затова не търпи отлагане:

Чакаме малко метеорологичните условия да се подобрят. Но пак казвам – те създават реална опасност.

На въпрос на "Хоризонт" дали очаква етническо напрежение, аналогично на това в Гърмен, Камбитов уточни, че по-точното сравнение е с квартал "Аспарухово“ във Варна и допълни, че хората няма да останат на улицата:

Няма никакви притеснения. Законът е такъв, законът е, за да се спазва. Когато стигнем до такива мерки, ние ще предоставим жилища на засегнатите семейства. Ние сме заложили построяването на 240 апартамента – социални жилища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44