Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгийските власти поискаха да бъде отложен "маршът против страха"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От съображения за сигурност белгийските власти поискаха да бъде отложен "маршът против страха",  планиран за утре в Брюксел. Съобщено беше и че е установена самоличността на третия мъж от снимките на терористите на летището в белгийската столица. До момента са идентифицирани 24-има от загиналите в атентатите.

110 граждани сред ранените все още са в болница, 23 от тях са в тежко състояние. От всички 31 загинали тленните останки само на 7 все още не са идентифицирани. Сред жертвите към момента се съобщава за американци, французи, белгийци и много други националности, но не и за български граждани. Междувременно източници потвърдиха, че мъжът от снимката на летището, придружаващ двамата камикадзе, е арестуваният в четвъртък Файсал Шефу, на когото са повдигнати обвинения в тероризъм. Така за издирване остава още един заподозрян атентатор. Жителите на Брюксел планират за утре шествие под мотото "Срещу страха“, но вътрешният министър и кметът на столицата поискаха отлагането му поради опасения за сигурността.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44