Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 600 000 лв. за въвеждането в експлоатация на колекторите от проекта за водния цикъл на Сливен

Снимка: Радио Шумен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отпуснало 1 600 000 лева за въвеждането в експлоатация на колектор 1 и 4 от проекта за водния цикъл на Сливен. Средствата са за допълнително възникнали строително-монтажни работи.

С отпуснатите 1 600 000 лева ще се въведат в експлоатация два от големите колектори от първия етап на водния цикъл на Сливен и ще бъде приключен вторият етап, за да се избегне риск от възстановяване на 42 милиона лева. Прави се видеоинспекция на изградената канализация и се работи там, където има конструктивни проблеми и недобре изпълнени участъци. С безвъзмездна финансова помощ по ИСПА и Оперативна програма "Околна среда“ от над 58 милиона лева беше рехабилитирана и изградена 29 км канализационна и 21 км водопроводна мрежа. Осем години продължи строителството на новия воден цикъл. Сега при дъжд сливенските улици се пълнят с много повече вода, водопроводните аварии не спират, а след дъжд от чешмите тече мътна вода, защото не се финансира завършването на изградената с държавни пари пречиствателна станция за питейна вода на Сливен. Според кмета Стефан Радев, от реконструкция имат нужда и други компрометирани участъци на водния цикъл, но общината няма нужния финансов ресурс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44