Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегални мигранти от Гърция вече влизат в България, твърдят жители на Кулата

Според тях се забелязва активизиране на каналджии от двете страни на границата

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Жители на село Кулата твърдят, че първите нелегални бежанци вече са влезли от Гърция в България. В събота вечерта деца от селото са забелязали 6-7 души с торби с багаж, които се движели по международната железопътна линия. Децата споделили с родителите си, че непознатите говорели чужд език и им правели знаци да не вдигат шум. Възрастни от селото също видели групата, която се отдалечила бързо в тъмнината. Сигналът е подаден на "Гранична полиция", но следите на нелегално влезлите се губят.

Въпреки засилените мерки за сигурност по границата с Гърция хората от Кулата и близките села твърдят, че охраната е неефективна. Те споделят и притесненията си от това, че бази на бившите гранични застави се подготвят усилено за евентуални бежански центрове.

Преди години канадлжийството в този район беше доходоносен и покровителстван бизнес, а хората, които го организираха, днес са започнали да се активизират и от двете страни на границата, твърдят местните жители. Те са категорични, че само заграждения могат да спрат очаквания масов поток на бежанци и мигранти от Гърция към България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44