Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков призова премиера да изрази позиция по акцията на ДАНС в "Кинтекс"

Снимка: БГНЕС

В Плевен заместник-председателят на партия АБВ Румен Петков призова министър-председателя Бойко Борисов да изрази своята позиция по акцията на ДАНС в държавната оръжейна фирма "Кинтекс".

Според Румен Петков през последните две години включително заслуга на това правителство е натоварването на предприятията, свързани с военно-промишления комплекс. В резултат на това са разкрити нови работни места и възстановяване на пазара. Да се тръгне на такава проверка означава, че има много сериозна информация, защото секторът е силно специфичен и такова действие влияе върху пазара. Всички, с които работи оръжейният ни комплекс като цяло, сега в момента ще заемат изчаквателна позиция. Предстоящи за подписване договори най-вероятно ще бъдат отложени във времето, да се види развоят на събитията.

Отговор на три въпроса очакват от АБВ, обясни Петков: Защо, как и да вземе мерки за недопускане на по-нататъшна нехигиенична атака срещу българската индустрия. Иначе една от емблемите на втория кабинет "Борисов" ще остане разправата с военно-промишления комплекс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44