Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне 50 души от персонала на летището в Брюксел симпатизират на "Ислямска държава"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поне 50 души от персонала на летището в Брюксел симпатизират на "Ислямска държава", твърди синдикат на полицейската охрана там. 

Данните обяви председателят на синдиката на полицаите в "Завентем" Венсан Жил, цитиран от РТЛ:

Сред персонала, който товари багажите, явно има много хора, които по време на атентатите в Париж са аплодирали събитията. Наши колеги са станали свидетели на това.  

Жил допълни, че поне 50 симпатизанти на "Ислямска държава" все още работят на терминала и имат пропуски за достъп. Подозрителните лица са предимно работници в багажното отделение, чистачи и магазинери. В отворено писмо до медиите синдикатът на полицията предупреждава, че преди атентатите на летището там са идвали мъже, преструващи се на туристи, които са разузнавали слабите места в охраната. Когато е направена проверка, се оказало, че някои от тях са с досиета и дори са пътували до Сирия. Според полицейската охрана обаче техните сигнали са били пренебрегнати от службите за сигурност. 

Полицаите продължават да заплашват със стачка, ако не се инвестира в повече персонал и мерки за сигурност на международното летище в Брюксел, което остава затворено за неопределено време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44