Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова проверка срещу директора на математическата гимназия в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик  е започнала нова проверка срещу директора на математическата гимназия в Пазарджик Ангел Велков. Разследването е по повод сигнал на училищното настоятелство за съмнения за  финансови злоупотреби. 

Според председателя на Съвета Георги Карабойчев, в гимназията има дублиращи ремонтни дейности за шестцифрена сума. 
Съмненията за злоупотреби започват още през 2011 година, когато в гимназията е извършен основен ремонт по проект с европейско финансиране с обща стойност 530 000 лева без ДДС, като е дадена 5-годишна гаранция. Въпреки това още на следващата година са сключени договори с фирми, които "дублират" в годините до 2015-а извършените вече ремонти. 
Два от договорите - са  с ямболска фирма за 42 000 лева и с едноличен търговец за над 16 000 лева без ДДС: 
В отчета на бюджета за 2015 година  отново  е извършван текущ ремонт, за който са усвоени  над 22 хиляди  лева.  В сигнала до прокуратурата обаче педагозите заявяват, че такъв ремонт. не е извършван.
Директорът на гимназията Ангел Велков определи изнесеното като невярно и заяви, че ще заведе дело за клевета 
Утре предстои общо събрание на колектива, на което ще се вземе решение дали ще се пристъпи към протестни действия и какви ще бъдат те.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44