Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софтуерът, с който се провеждат по електронен път изпитите за шофьори дава възможност да се помага на изпитваните

Снимка: БГНЕС

Преди повече от година собственикът на първата частна фирма за подготовка на шофьори в Старозагорска област е изпратил сигнал, че софтуерът, с който се провеждат по електронен път изпитите за шофьори в ДАИ дава възможност да се помага на изпитваните
Сигналът е бил до главния прокурор Сотир Цацаров, но и до днес отговор няма, каза пред „Хоризонт" Митко Трайков
Според Митко Трайков, този софтуер  позволявал с друго устройство да се влиза в таблетите на изпитваните и да им се подават верните отговори.
От старозагорската прокуратура твърдят, че са направили проверка, не и ясно как след  като сървърът е в София, и са предали резултатите на софийска прокуратура. 
Автомобилният инструктор няма отговор до днес нито от Софийска, нито от Главна прокуратура. Тези арести той  определя като поредната пиар акция, каквито е имало и преди години без те да са довели до спиране или ограничаване на корупцията в ДАИ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44