Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново изкупуват миналогодишния тютюн в Североизточна България

Изкупването на тютюна от миналогодишната реколта в Североизточна България е възобновено, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.


От началото на седмицата всеки ден се изкупува по един тир с тютюн от сорта "Бърлей". Приоритетно се реализира суровината, произведена с договори. Очаква се до края на седмицата да бъдат изкупени около 60 тона продукция, а до края на месеца - цялото количество залежал тютюн от миналогодишната реколта. Според Филев забавеното изкупуване не е повлияло на качеството на тютюневата суровина и тя се изкупува на коректна цена. 

След преговори с "Булгартабак" и останалите търговски фирми в сектора е възобновено изкупуването на тютюна и в Благоевградско, и в района на Свиленград. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44