Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Костадин Кузмов е новият командир на Втора тунджанска механизирана бригада в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова

Началникът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев изрази недоволство по повод отхвърления от Министерския съвет проект на Сухопътни войски на стойност 1 милиард и 700 милиона лева. В Стара Загора ген. Боцев представи пред личния състав на Втора Тунджанска механизирана бригада новия ѝ командир - бригаден генерал Костадин Кузмов.

Генерал Андрей Боцев е разочарован от факта, че Министерски съвет е трябвало да приеме проектите на трите вида войски в България, но е отхвърлил само този на Сухопътни войски с аргумента, че в бюджета няма средства:

Което за мене не е честно. Разбирам, че всички видове въоръжени сили имаме проблеми, но и Сухопътни войски са едни от тях, а по обем на задачи наистина 90% от всички в българската армия се изпълняват от нас.

Според командира на сухопътни войски техният проект би могъл да се намали с 600 милиона лева, ако се изпълнява съвместно с български фирми. При необходимост армията ни би могла да изпрати войска и на границата ни с Гърция, каза генерал Боцев. Засега на българо-турската граница има 70 военнослужещи и 31 бойни единици техника. Ако се наложи да се действа съвместно с МВР, БЧК и други организации, силите ще се ръководят от кризисен щаб.

Генерал Костадин Кузмов сменя генерал-майор Димитър Илиев, който заминава в Солун като заместник-командир на корпуса за бързо развръщане на НАТО.   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44