Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Бъчварова: След случаите на агресия на пътя са проверени близо 2500 души и 1500 автомобила

Снимка: БГНЕС

При полицейската операция, последвала последните прояви на агресията на пътя, са проверени близо 2500 души и 1500 автомобила. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова:

При случаите възникнали на "Околовръстния път“ и на бул. "Черни връх“ в София, след сигналите за нарушение, служителите на реда са предприели всички необходими действия, като вследствие са образувани две досъдебни производства в 4РПУ на СДВР. В тази връзка беше издадено разпореждане на главния секретар на МВР за специализирани полицейски операции, които се провеждат и в момента, и вероятно ще бъдат постоянни. Камерите, разположени на възлови кръстовища, позволяват  провеждането на изключително бърз мониторинг и своевременна реакция на полицейските органи.

МинистърБъчварова изрази надежда, че ще бъдат гласувани и на второ четене законовите промени, според които осъден за агресия и саморазправа на пътя може да получи присъда до три години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44