Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на сдружението на личните лекари обсъжда протестите

| обновено на 02.04.16 в 13:28

Заседание на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари се провежда във Велико Търново. При закрити за медиите врата се обсъждат резултатите от протестите през седмицата и варианти как те да продължат, след като основните искания не са изпълнени. 
Ще се решава и дали личните лекари ще се включат в  националния протест на Българския лекарски съюз, насрочен за 6 април в София. 
През изминалите дни лекарските протести обхванаха цялата страна, те остават целодневни във Варна, Пловдив и Шумен. Недоволството на медиците е срещу новите правила, по които трябва да работят. Те настояват за точна оценка в средствата на НЗОК, събирани от вноските на българските граждани с отчетност на всеки три месеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44