Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дърводелски цех в Старцево изгоря до основи

Снимка: БГНЕС

Пожар изпепели до основи дърводелски цех в златоградското село Старцево. Жертви и пострадали няма. Около 4.00 часа тази сутрин на телефон 112 е подаден сигнал за пожар в работилницата, собственост на 44-годишен мъж от селото, съобщиха от полицията в Смолян. На мястото са пристигнали два екипа на пожарната от Неделино и Златоград. 

Щетите са големи, каза кметът на Страцево Румен Биндев:
Това е дърводелска работилница. Около пет човека работят в нея и е изгоряла напълно. Като количество материал продукти са правили на различни клиенти. 4-5 дърводелски машини, дребна техника спомагателна, всичко е изгоряло вътре. Документация е изгоряла, касов апарат. Като дървен материал, сушилня има към самата работилница. Няколко кубика и вече изпълнена готова продукция е имало, нали, различни шкафове, ламперия. Щетата е голяма. Всичкото трябва да се доразруши и да се издигне ново.Само един гатер се е запазил, който е отстрани от работилницата. Органи от полицията са на място, ще правят разследване. Пожарната още даже е на място и просто го довършват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44