Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко фирми за добив и преработка на дървесина в Кюстендилския регион са прекратили дейността си

Снимка: БГНЕС

Шест фирми за добив и преработка на дървесина в Кюстендилския регион са прекратили дейността си след въдвеждането на по-строгите правила за транспортиране на дървения материал, тъй като не са успели да изпълнят новите изисквания. 

Съгласно новите правила за добив и транспортиране на дървесината, които са в сила от началото на годината, фирмите са длъжни да оборудват автомобилите си с устройства за видеонаблюдение и джипиес системи. Монтирането на устройствата обаче излиза около 1000 лева и някой от фирмите не могат да си го позволят. Затруднения по прилагане на новите изисквания има и в някой отдалечени райони, където няма електричество. Близо 240 са обектите за съхранение и преработка на дървесина в областите Кюстендил и Перник. От началото на годината обект на проверки са били 138 от тях. За констатирани нарушения инспекторите от Регионалната дирекция по горите са съставили 75 акта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44