Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен награждават най-добрите участници в Пролетните математически състезания

Снимка: EPA/BGNES

В Плевен ще бъдат наградени най-добрите участници в Пролетните математически състезания.  Задачи решаваха 750 млади математици от цялата страна.

Състезанията се провеждат от 1984 г. и са в календара на МОН. Дияна Данова - председател на Съюза на математиците в града, заяви:

Даваме възможност на младите математически таланти да изявят своите способности. В рамките на тези състезания се определя и разширеният състав за Младежка балканиада по математика, както и разширеният състав на националния отбор за Балканиадата по математика за средношколци.

Самото контролно за определяне на националния отбор ще се проведе в Плевен на 7 и 8 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44