Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Шефът на бившата ДАИ Цветелин Цветанов е бил издаден от своя личен шофьор, който станал основен свидетел на обвинението", пише ТРУД в репортаж от снощното заседание на специализирания съд, който остава в ареста Цветанов и още четирима от автомобилната администрация. "На разпитите Георги Сираков е заявил, че е обикалял като куриер да прибира рушвети за началника. Парите били от фирми, които плащали такса "спокойствие", за да не бъдат проверявани или инспекциите да са фиктивни", разказва ТРУД.

24 ЧАСА помества на първата си страница изявлението на министъра на транспорта, който определи разкритието за корупция в ДАИ като "шокиращо". "Схемата с вземане на подкуп за шофьорски книжки е действала от началото на 2015 година по информация от специализираната прокуратура", обяви Ивайло Московски, цитиран от вестника.

"Нова услуга слага край на триковете с винетките. Те ще могат да се плащат и със SMS", съобщава СТАНДАРТ във водещата си статия. Екстрата влиза в действие, когато стикерите станат електронни през следващата година. Ще има още и онлайн продажби, остават и традиционните начини по бензиностанциите, обяснява пред вестника шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров. "Лазаров разкри също, че 40 процента от третокласните пътища остават безплатни. Става въпрос за шосета към населени места, до които няма други маршрути", допълва СТАНДАРТ.

24 ЧАСА информира за предстоящото приключване на двегодишния ремонт и за новите мерки за сигурност на Централна гара в столицата. "Паникбутони за връзка с охраната са монтирани при ескалаторите, на пероните и в чакалнята. 191 камери излъчват картина в зала, от която се наблюдава всяко кътче от гарата, до което имат достъп пътниците. Навсякъде в чакалнята са разположени монитори, на които ще се изписва разписанието на влаковете. Нова е и озвучителната уредба. Ремонтът приключва по Великден, а цената му е 72 милиона лева", допълва 24 ЧАСА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44