Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъците в Нагорни Карабах продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сблъсъците между Азербейджан и Армения в Нагорни Карабах продължават. Еревен изпрати част от своите военновъздушни комплекси в непризнатата република. В същото време ООН, САЩ и т. нар. Минска група на ОССЕ отправиха призиви за спиране на бойните действия и възобновяне на  диалога.

Министерството на отбраната на Армения обяви, че азербайджанската страна е възобновила тази сутрин артилерийския обстрел по позициите на Армията за отбрана на Нагорни Карабах.

Предните подразделения на Армията за отбрана предприемат необходимите мерки за отбиване на настъпателните действия на противника
, отбелязват от министерството, като уточняват, че детайли от фронтовата линия ще бъдат съобщени по-късно.

От военното ведомство на Азербайджан от своя страна обявиха, че през нощта линията на съприкосновение  с Нагорни Карабах е била обстрелвана от арменски части, но жертви няма.

Русия започна още по-активно да работи за намиране на мирно решение по конфликта, за да спре въоръжените сблъсъци.

Първият заместник-министър на отбраната на Армения Давид Тоноян прие посланиците на Германия, Италия и Франция и ръководителя на политическия отдел на делегацията на Европейския съюз в Армения. Той ги запозна с обстановката на разделителната линия и със стъпките за обезвреждане действията на противника.

В Баку бе свикано заседание на Съвета за сигурност при президента Илхам Алиев, но засега  подробности не се съобщават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44