Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарните се затрудняват да овладеят пожара във военното министерство на Русия в Москва

Пожарникари се борят с пожара в руското военно министерство в центъра на Москва
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пожарните се опитват да овладеят пожара в сградата на руското военно министерство в Москва, но той се разгаря все повече, съобщи ТАСС. За момента е обхванал 3 500 кв. метра.

Пожарът започва в около 11 ч. местно време с леко задимяване в едно от технологичните помещения на министерството, което в момента е в ремонт. Смята се, че става дума за късо съединение.

По-късно пожарът обхваща всички помещения от третия етаж нагоре, избива и на покрива. Обявен е за пожар от най-висша степен.
В момента пожарникарите се борят, за да не допуснат пламъците до мемориалния кабинет на маршал Жуков.

На мястото са пристигнали началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов, първият зам.-министър на отбраната Руслан Цаликов и зам.-министърът на министерството на извънредните ситуации Алекдандър Чуприян.

Сградата на министерсктвото е строена през 1972 г. Намира се са улица "Знаменка" в самия център на Москва. Според съобщение на министерството там " няма органи за военно управление, там са били разположение подразделения за осигурюване и за обслужване".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44