Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-председателят на Руската дума: Трета сила стои зад конфликта в Нагорни Карабах

Снимка: er.ru

Зам.-председателят на Руската дума Сергей Железняк смята събитията в Нагорни Карабах за "провокация" и е на мнение, че зад това стои "трета сила", предаде ТАСС.

Напълно очевидно е, че в извънредното изостряне на латентния конфликт в Нагорни Карабах е заинтересована сила, продължаваща да раздухва огъня на войната в Близкия изток, в Средна Азия, в Кавказ и уязвена от миротворческите и антитерористични успехи на Русия и на нашите съюзници в Сирия, написа Железняк във Фейсбук.

Според него нито на Азербайджан, а още по-малко на Армения, това изостряне сега не е нужно. Ето защо парламентаристът смята, че най-вероятно тази провокация е организирана от трета страна, за чието присъствие вече се получава информация. В този контекст Железняк обръща внимание, че нощем в планината са достатъчни няколко подготвени въоръжени хора, запознати с разположението на силите в района, за да ги провокират към взаимен "ответен" огън.

Зам.-шефът на Думата отбелязва: Ето защо президентът на Русия и нашите ведомства убеждават Армения и Азербайджан да спрат огъня и да не позволят да бъдат въвлечени в чужда коварна игра, докато това е възможно. Русия ще направи всичко, за да понижи възникналото изостряне в Кавказ. Надявам се, че кавказката мъдрост ще надделее над емоциите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44