Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите по Схемата за преходна национална помощ за тютюн се очакват до края на май

Снимка: БГНЕС

До края на май се очаква да бъдат преведени средствата по Схемата за преходна национална помощ за тютюн. Това каза в Шумен председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България Цветан Филев

С около 100 млн. лева ще бъдат подпомогнати земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през референтния период 2007-2009 г. В региона продължава изкупуването на тютюн от сортовата група "Бърлей". Само вчера са предадени близо 20 тона тютюн. Днес комисии има в русенската община Сливо поле.

В понеделник суровината ще се изкупува в други две общини – в селата Вълкан, Листец и Суходол от община Главиница и в дуловските села Правда, Руйно и Яребица.

За близо 200 тона от неизкупените количества стопаните нямат сключени договори, каза Филев и уточни, че продължават преговорите с фирмите, които оперират в региона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44