Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра хванаха с алкохол шофьор, който щял да превозва деца

Снимка: БГНЕС

Шофьор на автобус, който е трябвало да превозва ученици на екскурзия, е заловен с алкохол. Инцидентът е станал вчера в Силистра. Минути преди децата от местното училище „Никола Вапцаров“  да потеглят на екскурзия,  полицаи  проверили 40-годишния шофьор с дрегер, който отчел 0,52 промила алкохол. Той е служител на фирма ТАТ и веднага е свален от автобуса, а на негово място е изпратен друг шофьор от транспортната фирма. На провинилия се е съставен акт и най-вероятно той ще бъде уволнен. 
Междувременно 43-годишен мъж от Велико Търново е заловен два пъти за една нощ да шофира след употреба на алкохол. Вчера  след полунощ водачът на товарен автомобил бил спрян за проверка на улица "Магистрална" в града и апаратът отчел 1.17 промила алкохол. Полицаите му съставили акт и му отнели свидетелството за управление. Два часа по-късно със същия автомобил той бил спрян за проверка на друга улица, където апаратът вече отчел 1.47 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44