Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Костов: Стара Загора е на последно място в страната по резултати за първото тримесечие на годината

Рзкриваемостта на криминалната престъпност е под 20%

Георги Костов и Николай Кирков
Снимка: Венелина Попова

МВР има обективни критерии, по които ще извърши проверка на шофьорските книжки, за които има съмнения, че са купени. Това заяви главният секретар Георги Костов. Той представи в Стара Загора новия директор на Областната дирекция на МВР главен комисар Николай Кирков. При документиране на престъпната дейност на ДАИ е събрана информация за конкретни изпитни протоколи и е извършена проверка на протоколи на рискови комисии. Ще бъдат проверени и критерии като физическа и психическа годност, и образователния ценз на придобилите шофьорска правоспособност лица.  

По  време на мандата на досегашния директор Иван Чолаков Областната дирекция в Стара Загора е останала на предпоследно място в страната по резултати, което е некоректно към местната общност на фона на добре развиващия се регион, посочи главен комисар Костов:

Първото тримесечие на тази година вече е категорично на последно място с разкриваемост на криминалната престъпност под 20 процента. Така се наложи и започнахме да говорим за парадокса „Стара Загора“. Обективно, качеството на услугата „сигурност“ тук е под всякаква критика.

В същото време нивото на компетентност и корупционната устойчивост на служителите е на добро ниво. Новият директор Николай Кирков идва от Пловдив, защото не е натоварен с лични отношения с колектива и от него се очаква да извади дирекцията от тежката криза.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44