Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти правят безплатни изследвания и прегледи за репродуктивни проблеми при мъжете

Снимка: БГНЕС

В 48% от случаите на безплодие у една двойка, причините са в мъжа. Това обявиха специалисти по повод старта на инициативата "Месец на мъжкото здраве". В рамките на април специалисти по репродуктивно здраве ще извършват безплатни изследвания и прегледи.

Мъжката фертилност намалява през последните десетилетия в световен мащаб, но въпреки това тази тема остава табу, смятат специалистите. В България все още погрешно репродуктивното здрваве на мъжа се бърка със сексуалното. Затова мъжете избягват да говорят за тези проблеми. Случва се мъжете в двойки с репродуктивни проблеми да отказват да се изследват, което може да отложи откриването на диагнозата с години, дори с десетилетия, алармират ембриолози. Затова през април стартират безплатни изследвания и прегледи за мъже в репродуктивна възраст. Те ще се извършват всеки вторник и четвъртък до края на месеца, а повече информация може да се намери на страницата на асоциация "Семейно здраве-моето дете". Лице на кампанията за мъжко здраве е спортистът Йордан Йовчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44