Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в някои общински болници спират работа за час в знак на протест

| обновено на 05.04.16 в 13:12
Снимка: БГНЕС
Асоциацията на общинските болници обяви, че започва протести от днес. За час по обед работещите в някои общинските лечебни заведения спират работа с искане влезлите в сила от 1-ви април промени да бъдат отменени.
Лекарите от болницата във Велики Преслав се включиха в протеста, организиран от Асоциацията на общинските болници. Те протестират символично - с лентички на ревера.  
За половин час тази сутрин недоволство от новите правила изразиха медиците от многопрофилната болница в Търговище.
Над 60 лекари от Великотърновска област са заявили намерение да се включат в готвения утре национален протест в столицата. По информация на Българския лекарски съюз в него ще се включат лични лекари, специалисти от доболничната помощ и представители на болниците в областта.

От понеделник едночасов протест по обед обявиха и работещите в част от частните болници.

За утре е планиран национален лекарски протест. Медиците настояват да се върнат правилата за работа от 2015 г., докато се постигне консенсус за промените между всички участници в здравната система.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44