Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Тотев: Всички общински болници ще имат представители на протеста утре в София

Снимка: БГНЕС

Всички общински болници в страната ще имат свои представители на протеста, организиран от БЛС в столицата утре, потвърди пред „Хоризонт“ доктор Неделчо Тотев, директор на болницата в Чирпан и председател на Асоциацията на общинските болници. За час днес прекъснаха работа и лекари от общинските болници в Старозагорска област. 
Един от абсурдите, който посочва доктор Тотев, е свързан с отчитането на дейността на болниците. Ако изработените суми над лимитите не се отчетат пред Здравната каса, тя няма да ги плати, а ако се впишат, трябва да се вземат чрез съдебни дирения. Директорите на болниците не знаят и дали районните каси ще определят леглата, което означава и дейности на базата на здравните карти по региони.
Доктор Кети Маналова, директор на общинската болница в Казанлък, коментира, че вместо да се отделя повече време за пациентите, то ще отива за попълване на документация. Тя недоумява и защо цените на клиничните пътеки не са променяни от 2006 година, когато бяха въведени, а в същото време расте цената на прегледите при специалисти извън болничната помощ. Според нея 50 на сто от здравните осигуровки трябва да се отделят за солидарен фонд, останалите – да остават в лични сметки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44