Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС: Утрешният протест няма да наруши обслужването на пациентите

| обновено на 05.04.16 в 17:26

В утрешния национален лекарски протест в София ще се включат само медици, които не са на работа. Това обяви пред "Хоризонт" председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев. В протеста са приканени да се включат лекари от цялата система:

Ние сме се обърнали към всички регионални колегии, и към зъболекарският съюз, и към фармацевтичният съюз, към нашите колеги, най близко стоящи до нас, асоциация на професионалисти по здравни грижи, общински болници, частни болници също, областни болници също, университетски болници, общопрактикуващи лекари, специалисти в извънболничната помощ, така че очакваме и тяхната подкрепа. Никъде няма да бъде нарушено обслужването на пациентите и запазването на тяхното здраве и живот Навсякъде всичко ще си работи. Тука ще дойдат хора, които са свободни от работа.

Лекари от всички лечебни заведения в Благоевградска област са потвърдили участие в националния лекарски протест утре. От районната лекарска колегия информираха, че общопрактикуващи лекари и лекари от доболничната помощ също ще участват в митинга. Органазира се пътуването им до столицата.

По четири автобуса с протестиращи лекари ще тръгнат утре за столицата от Пловидив и Плевен, съобщиха регионалните колегии.

Около 70 лекари от Бургас, Айтос и Карнобат и на над 60 лекари от Великотърновска област също ще се присъединят към националния протест.

Лекарите от Силистра и района няма да пътуват до столицата, но ще подкрепят исканията на колегите си от цялата страна с половин часов протест в двора на Областната болница в Силистра.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44