Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имамът Беазит: В джамията "Абу Бекир" нищо не става без знанието на Главното мюфтийство

| обновено на 07.04.16 в 19:29
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик днес заседава по делото за пропаганда на джихад, по което обвиняеми са 14 души. Магистратите изслушаха показанията на свидетели. Според един от тях дейността на подсъдимите е била контролирана от Главното мюфтийство.

Сред разпитаните бе и имамът на джамията "Абу Бекир" Баязит, който заяви, че цялата дейност в молитвения дом в ромския квартал "Изток" е била контролирана от Главното мюфтийство и лично от районния мюфтия Абдула Салих. Салих има административна присъда за насаждането на религиозцнва омраза при така нареченото имамско дело. За контрола на главното мюфтийство потвърдиха и останалите свидетели.

В съдебната зала стана ясно, че забранената книга "Вероотстъпничество", която бе преведена от подсъдимата Александрина Ангелова  на български език е била отпечатана в Турция. От там са се снабдявали с тениски и шапки с логото на „Ислямска държава“. Осем от подсъдимите, сред които и Ахмед Муса, поискаха днес от съда да бъдат освободени от ареста срещу парична гаранция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44