Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първо четене:

Депутатите отмениха забраната за къмпингуване на плажа

Снимка: БГНЕС

На първо четене депутатите отмениха забраната за къмпингуване на плажа. Тя беше въведена преди около месец и предизвика вълна от протести сред любителите на дивото къмпингуване и на екоорганизации.

Депутатите ще върнат старото положение и то ще важи до регламентирането на ясни правила за летуване с палатки, каравани и кемпери. Опозицията обвини управляващите, че действат под натиска на улицата. Атанас Зафиров от БСП коментира:

Защото точно за това, за което пледирате сега - да не се дава бонус на една определена част от обществото, точно това правите вие под натиск и пропускате да споменете малкия факт, че го направихте след едно обаждане от премиера. Само че това започна да ви става навик. Да ви цитирам ли и други примери - такситата, КЗК, десетки са.

Александър Ненков от ГЕРБ заяви, че забраната за дивото къмпингуване е дошла в резултат на редица проблеми, свързани с него, но за решаването им по този начин явно няма обществен консенсус:

Не се считаме за всевишни хора, които, виждате ли, каквото сме приели и сме гласували, то е меродавно, най-правилното, най-точното. Смятам, че в следващите месеци с помощта на министерство на туризма и с другите министерства ще намерим подходящия път, за да оправим донякъде тази каша.

Другият законопроект на РБ, който предвиждаше да се създадат временни терени за къмпингуване с минимални санитарно битови условия, беше отхвърлен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44