Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев: Новият Закон за спорта поощрява спортните инвестиции от частни компании

Снимка: Катя Чорова

Следващата седмица за обществено обсъждане ще бъде предложен новият Закон за спорта, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му, нов момент в закона е възможността за частни инвестиции в изграждането на спортни съоръжения:

Това, което ние правим в новия Закон за спорта, е да дадем много голяма възможност на кметовете на всички общини да поощряват спортните инвестиции от частни компании. Знаем, че инвестицията в спорта е с трудна възвръщаемост и категорично сме залегнали в закона възможности за по-големи спортни съоръжения, по-големи спортни инвестиции да бъдат разработени и да бъдат под контрола на частен инвеститор за период до 30 години. Аз смятам, че ще се даде възможност наистина да се увеличи интересът към инвестирането в спортната инфраструктура. По този начин ще има повече места за практикуване на любимия спорт на нашите деца.

Във Велико Търново министър Красен Кралев откри нов детски спортен комплекс, изграден в партньорство между Общината и частна компания, инвестирала 120 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44