Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 работни места са разкрити през месец март в Търговищко

250 нови работни места са разкрити през месеца в петте общини на Търговищка област, което е с близо сто повече от февруари.

Според директора на бюрото по труда в Търговище Иван Топалов раздвижването на трудовия пазар се дължи на активизирането на икономическите дейности, свързани с настъпването на пролетно-летния сезон.

Най-много свободни работни места са заявени от преработващата промишленост - 46, търговията - 33, селското стопанство - 15, държавното управление - 12, хотелиерство-ресторантьорство - 9; образование, административни и спомагателни дейности по 8, Транспорт - 7 и др. Регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование, които съставляват 55%, хората със средно образование са 40%, висшисти 5%.

Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 г. - 52%, а тези от 30 до 49 години са 40%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44