Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгийската полиция провежда операция в Брюксел

| обновено на 09.04.16 в 16:02
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Белгийската полиция провежда спецоперация в квартал Етербек  в Брюксел, съобщава френскоезичната телевизия RTBF.

Според медията на място има около 50 полицаи, сред които сапьори и снайперисти. Има и служители на спешните служби.  Живеещите в близките домове са евакуирани.

Властите не даваха информация каква е целта на акцията. По-късно Ройтерс съобщи, че тя е завършила без задържани.

Междувременно няколко белгийски медии съобщават за още един шести арестуван при вчерашните обиски. Според фламандската телевиция ВРТ това е Билал ел Махухи, белго-мароканец, родом от Брюксел. Той има 5-годишна присъда за терористична дейност в рамките на процес миналата година срещу организацията "Шариат за Белгия“, но я излежава вкъщи с електронна гривна. За него се знае, че през 2012 г. е ходил да се сражава в Сирия, където е загубил крака си.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44