Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: БАБХ проверява качеството и произхода на великденските продукти

Снимка: БГНЕС

Строг контрол на всички хранителни продукти по Великден обеща земеделският министър Десислава Танева. В Сливен тя съобщи, че Агенцията за безопасност на храните вече е започнала проверки. 

Вече са в ход планираните проверки на Агенцията за безопасност на храните, относно произхода и качеството на великденските продукти, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева:

Не само меса, млякото е в същия списък, яйцата са в същия списък, по отношение на контрола на продуктите, които пристигат в България и които се разпространяват в търговската мрежа, няма такъв случай. Към момента искам да успокоя, тъй като преди години е имало 20-годишно ирландско, нали стана за емблема как функционира системата за контрол на храните в България. Работи се в условията наистина на засилен план във връзка с великденските празници .

В подготвения нов закон за храните за пръв път ще има регламентирани условия за начина на предлагане на месата в търговските обекти:

Ние презентирахме целият пакет хранително законодателство преди време. Изцяло новият закон за храните е част от този пакет. В него за първи път ще има условия и за начина, по който ще се предлагат месата по търговските обекти, така че да информираме максимално потребителя. Кое е месото, което е с български произход, необработено, естествено, прясно и кое е претърпяло определени манипулации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44