Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва традиционното световно изложение на вина в италианския град Верона

Снимка: архив

Изложението „Винитали” е юбилейно – 50-то поред и се провежда под надслов „От едно велико минало, се ражда голямо бъдеще”. Участват представители от цял свят. Най-много са тези на домакините от Италия с 3913 изложители. Вечната конкуренция от Франция е с 36, а  Испания с 27 представители. 

Любопитен факт е, че България е представена от италианския производител на вина у нас Едоардо Миролио. 

Другият любопитен факт е, че най-голямото и старо спортно издание в света „Гадзета дело спорт”, което навърши преди седмица 120 години , излезе със специален подлистник за събитието под надслов „Лакома гадзета”.  Вестникът предлага, подобно на колоездачната обиколка на Италия, Джиро за дегустация на най-хубавите вина розе. Изданието прави също класация на 50-те най-добри вина на годината с цена под 15 евро бутилката. 

Според министъра на земеделието и горите Маурицио Мартина , Италия умее да съчетава качеството и количеството с конкурентноспособни цени.  „Винитали” ще отличи с награди най-добрите вина и опаковки за тях. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44