Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още военни излизат по улиците на Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството на Белгия праща още военни да охраняват улиците на Брюксел. Същевременно новите мерки за сигурност след терористичните актове на летището предизвикаха огромни задръствания от автомобили.  

От този понеделник в Брюксел наред с полицаите ще патрулират допълнително още 300 войници от сухопътните части на белгийската армия. Така общият им брой в града ще бъде 1800, обяви синдикатът на служителите в министерството на отбраната. Синдикалистите предупредиха, че положението става неудържимо и поискаха допълнителни пари за оборудване на военните.

Операцията по охрана на улици, метро и обществени сгради се казва „Бдителен пазител“. Тя се случва въпреки критиките в медиите, че засиленото присъствие на пехотинци с автомати не е помогнало за предотвратяването на бомбените атентати на 22 март на международното летище в Брюксел и метростанцията Малбек, когато загинаха 32-ма души.

В първия работен ден от седмицата пътуващите за летището бяха неприятно изненадани. Масово задръстване от автомобили има по околовръстното шосе на Брюксел. Хората слизат от колите и тръгват пеша с куфарите си към терминала. Това става, след като полицейският синдикат поиска проверките на летището да стават още преди влизането в сградата – като условие за подновяване на полетите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44